Schimbă dimensiunea fontului

Scrie un subiect nouScrie un răspuns Pagina 1 din 1   [ 5 mesaje ]
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Morti pana la apus/Charlaine Harris
MesajScris: Mie Ian 20, 2010 12:03 pm 

Imagine Imagine

Morti pana la apus este prima carte din seria Vampirii Sudului, care a cunoscut deja succesul pe numeroase meridiane ale globului. Ea ne ofera un amalgam indraznet de genuri (politist, science-fiction, dragoste), o imbinare de talent si imaginatie, umor si suspans, mister si erotism.

Tanara telepata Sookie Stackhouse, eroina romanului si a intregii serii, locuieste in Bon Temps, un orasel aparent pasnic din Louisiana. si tot aici, vampirul Bill face eforturi pentru a se integra in societatea oamenilor si a fi acceptat de localnici. Din momentul in care Bill se indragosteste de Sookie, actiunea incepe sa se deruleze alert si nimic nu poate sta in calea celor doi.
Charlaine Harris ne surprinde printr-o abordare cu totul originala a lumii fascinante a creaturilor noptii, precum si a relatiei acestora cu oamenii, care reusesc, mai mult sau mai putin, sa ii accepte sa traiasca alaturi. Succesul cartii se datoreaza atat stilului cuceritor al autoarei, cat si valorii autentice pe care aceasta stie sa o imprime scrisului sau.

In aceasta lume,vampirul e doar un zeu intunecat,un copil al intunericului.Daca uneori el exercita o fascinatie asupra mintii oamenilor,este din pricina faptului ca imaginatia omeneasca e un loc tainic,plin de amintiri primitive si dorinte nemarturisite

Sus

Subiectul mesajului: Re: Morti pana la apus/Charlaine Harris
MesajScris: Mie Iul 14, 2010 11:06 pm 

Buna tuturor fanilor seriei True blood!

De multa vreme ma tot gandesc sa citesc aceste carti si de fiecare data ma razgandesc. Acum cateva zile am decis sa-mi comand cartile ca sa nu ma mai pot razgandi :D Am totusi o intrebare: Pt ce varsta sunt aceste carti? Dupa cum am mai auzit,cartile ar fi pt majori :? eu am doar 14 ani :D A fost mai greu cu parintii pt ca ei au spus ca sigur aceste carti nu sunt pt mine dar le-am spus ca sunt carti pt tineret si ca nu este nimic gresit in a citi cartile :) Eu le-am comandat in engleza pt ca locuiesc in SUA si nu se gasesc carti in romana....adica cel putin nu in statul in care locuiesc eu. As dori un raspuns pt intrebarea mea.
Multumesc!

Sus

MesajScris: Joi Iul 15, 2010 11:36 am 

Brigitte scrie:

De multa vreme ma tot gandesc sa citesc aceste carti si de fiecare data ma razgandesc. Acum cateva zile am decis sa-mi comand cartile ca sa nu ma mai pot razgandi :D Am totusi o intrebare: Pt ce varsta sunt aceste carti? Dupa cum am mai auzit,cartile ar fi pt majori :? eu am doar 14 ani :D A fost mai greu cu parintii pt ca ei au spus ca sigur aceste carti nu sunt pt mine dar le-am spus ca sunt carti pt tineret si ca nu este nimic gresit in a citi cartile :) Eu le-am comandat in engleza pt ca locuiesc in SUA si nu se gasesc carti in romana....adica cel putin nu in statul in care locuiesc eu. As dori un raspuns pt intrebarea mea.
Multumesc!

Well, la actiune nu e chiar foarte complicata sau sa aibe un limbaj gen Classici, dar la unele momente erotice s-ar putea sa ti se para prea explicit, in fond eu cred ca la 14 ani e destul de bine, avand in vedere ca eu cand le-am citit nici nu implinisem 12 :D

Sus

MesajScris: Joi Iul 15, 2010 11:43 am 

Brigitte scrie:

Multumesc!

Nu cred ca aceasta serie este potrivita pentru tine, având în vedere ca ai doar 14 ani.Desi sunt cărți cu vampiri, nu sunt pentru tineri pana în 17 ani.[In SUA aparțin categoriei Adult, nu YA(young adult)].

Protagonista cărții are 20 și ceva de ani și se confrunta cu situații nepotrivite pentru cititorii foarte tineri.
Teme ca: sex,violenta,moarte,toleranta și diversitate, consum de droguri, etc. sunt abordate dintr-o perspectiva adulta.

Serialul inspirat după cărți(True Blood) se adresează STRICT persoanelor adulte[este rated R (18+)].

Daca tot le-ai comandat, păstrează-le încă 2-3 ani și apoi citește-le ;)

Intre timp poți citi alte cărți potrivite pentru vârsta ta: Saga Twilight,trilogia The Hunger Games de Suzanne Collins, The Vampire Diaries de L. J. Smith, Never Cry Werewolf de Heather Davis, Vampire Academy de Richelle Mead, Hush,Hush de Becca Fitzpatrick, etc.

Sus

MesajScris: Vin Iul 16, 2010 12:24 am 

Oricum nu m-am putut abtine sa nu comanda cartile:D Am citit seria Twilight si mi-a placut ,de acolo mi se trage toata obsesia cu vampiri :) De asemenea,am mai citit si ''Frumusete de vanzare" de Candace Bushnell si mi-a placut ...am citit multe carti bune si am vrut neaparat si True blood :roll: Cel putin am garantia ca parintii mei nu vor sa citeasca in engleza si nu vor afla nimic prea important despre carti :D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nouScrie un răspuns Pagina 1 din 1   [ 5 mesaje ]