Brigitte scrie:
Buna tuturor fanilor seriei True blood!
De multa vreme ma tot gandesc sa citesc aceste carti si de fiecare data ma razgandesc. Acum cateva zile am decis sa-mi comand cartile ca sa nu ma mai pot razgandi

Am totusi o intrebare: Pt ce varsta sunt aceste carti? Dupa cum am mai auzit,cartile ar fi pt majori

eu am doar 14 ani

A fost mai greu cu parintii pt ca ei au spus ca sigur aceste carti nu sunt pt mine dar le-am spus ca sunt carti pt tineret si ca nu este nimic gresit in a citi cartile

Eu le-am comandat in engleza pt ca locuiesc in SUA si nu se gasesc carti in romana....adica cel putin nu in statul in care locuiesc eu. As dori un raspuns pt intrebarea mea.
Multumesc!
Nu cred ca aceasta serie este potrivita pentru tine, având în vedere ca ai doar 14 ani.Desi sunt cărți cu vampiri, nu sunt pentru tineri pana în 17 ani.[In SUA aparțin categoriei Adult, nu YA(young adult)].
Protagonista cărții are 20 și ceva de ani și se confrunta cu situații nepotrivite pentru cititorii foarte tineri.
Teme ca: sex,violenta,moarte,toleranta și diversitate, consum de droguri, etc. sunt abordate dintr-o perspectiva adulta.
Serialul inspirat după cărți(True Blood) se adresează STRICT persoanelor adulte[este rated R (18+)].
Daca tot le-ai comandat, păstrează-le încă 2-3 ani și apoi citește-le
Intre timp poți citi alte cărți potrivite pentru vârsta ta: Saga Twilight,trilogia The Hunger Games de Suzanne Collins, The Vampire Diaries de L. J. Smith, Never Cry Werewolf de Heather Davis, Vampire Academy de Richelle Mead, Hush,Hush de Becca Fitzpatrick, etc.